|
1. Mocktail met saffraansiroop |
2. Cocktail met saffranette (saffraanlikeur) |
3. Cupcakes met saffraan 3 draadjes saffraan 48u laten weken in 40ml water 125 g kristalsuiker, 125 g boter op kamertemperatuur, 125 g bloem en 2 eieren mengen tot een egaal mengsel. De 40ml water met saffraan als laatste onder het deeg mengen. Het deeg verdelen onder 12 cupcake papiertjes in een bakblik. 20 minuten bakken in het midden van een voorverwarmde over op 180°C. Uit de oven halen en het bakblik op een rooster zetten om af te koelen. |
4. Pompoensoep met saffraan 3 draadjes saffraan 48u laten weken in 50 ml water. 1 kg pompoen en 1 witte ajuin in grove stukken snijden. Onderzetten met water. 1 bouillonblok toevoegen naar keuze. De soep klaar maken, naar keuze te mixen. Op het laatste voeg je de 50 ml water met saffraan aan toe. Als afwerking kan je als garnituur peterselie en saffraandraadjes gebruiken. |
Wie een eigen recept heeft en het hier wil zien verschijnen, mag dit altijd doormailen. |