• Mocktail met saffraansiroop

  • Cocktail met saffranette

  • Cupcakes met saffraan

  • Pompoensoep met saffraan

1. Mocktail met saffraansiroop
60 ml ananassap
60 ml bruisend water
30 ml saffraansiroop
15 ml limoen
Afwerken met schijfje ananas of schijfje limoen. Kan met ijs gedronken worden.

2. Cocktail met saffranette (saffraanlikeur)
1/3 ananassap
1/3 bosbessensap (cranberrie)
1/3 Saffranette
Afwerken naar eigen smaak, met ijsblokje, met schijfje sinaasappel, enkele bosbessen aan toevoegen

3. Cupcakes met saffraan

3 draadjes saffraan 48u laten weken in 40ml water

125 g kristalsuiker, 125 g boter op kamertemperatuur, 125 g bloem en 2 eieren mengen tot een egaal mengsel. De 40ml water met saffraan als laatste onder het deeg mengen.

Het deeg verdelen onder 12 cupcake papiertjes in een bakblik. 20 minuten bakken in het midden van een voorverwarmde over op 180°C.

Uit de oven halen en het bakblik op een rooster zetten om af te koelen.

4. Pompoensoep met saffraan

3 draadjes saffraan 48u laten weken in 50 ml water.

1 kg pompoen en 1 witte ajuin in grove stukken snijden. Onderzetten met water. 1 bouillonblok toevoegen naar keuze. De soep klaar maken, naar keuze te mixen. Op het laatste voeg je de 50 ml water met saffraan aan toe. Als afwerking kan je als garnituur peterselie en saffraandraadjes gebruiken.

Wie een eigen recept heeft en het hier wil zien verschijnen, mag dit altijd doormailen.