Het nieuwe seizoen start in augustus. In de derde of vierde week leggen we het perceel klaar. De krokusbollen worden geplant.

Tijdens het planten zijn de eerste uitschieters al te zien.

Zodra het wat kouder wordt in september, komen de krokussen boven.

Eind september, begin oktober mogen we de eerste krokussen verwachten.

Van eind september tot begin november kunnen de krokussen bloeien. Alle openstaande bloemen worden elke dag met de hand geplukt.

Uit de bloem worden de 3 rode stampers geknipt. Enkel het rode gedeelte geeft kwaliteitsvolle saffraan.

De stampers zijn verse saffraandraden. Deze zijn nog niet klaar voor te gebruiken en vind je niet in de handel.

De draden worden gedroogd tot ze een knisperig geluid maken. Gedroogd kan je een kruid lang bewaren.

Daarna worden ze luchtdicht en donker verpakt. Pas na 6 weken kan je deze saffraan gaan gebruiken in de keuken.

DECEMBER – MEI

De krokusbollen blijven tijdens de winter in de grond zitten. Dat geeft de bollen tijd om te vermeerderen. In het voorjaar kan je de bollen bemesten. Want op dat moment worden de bloemen gevormd voor oktober te bloeien.
In mei worden de bollen gerooid en opgeslagen tot de plantperiode in augustus.