Mijn verhaal…
dat begon met een tv-reportage over saffraan. 
Gevolgd door dagen en nachten zoekwerk op het internet, 
een uitstap naar een saffraankwekerij, 
een test in de serre van 100 bolletjes
en dan viel de beslissing, dit wil ik doen. 
Alles met de hand, alles puur natuur, back to basic, dat ben ik. 
Mijn saffraan avontuur kon beginnen.

In augustus 2019 heb ik 15 000 saffraan-krokusbollen handmatig geplant.
In oktober 2019 heb ik mijn eerste oogst gehad van ongeveer 16000 bloemen.
We laten de bollen 2 jaar staan zodat ze ondergronds kunnen vermeerderen.

In mei 2021 is het eerste veld uitgereden, om in augustus opnieuw te planten op een 2de veld.
We zitten met al meer dan 150 000 bollen op een 2000m².

Zeer dicht bij elkaar geplant want dit maakt de pluk makkelijker.

Ook het doorgaan voor onkruid te wieden wordt doenbaar op een kleine oppervlakte.

Saffraan, een jaar rond, legt duidelijk uit hoe de saffraanteelt in elkaar zit. Het is niet enkel oktober oogstmaand, maar er komt wel wat meer bij kijken. En dit gaat dan nog maar enkel over de teelt.

Eénmaal geplukt, gedroogd en verpakt kan het marketing-gedeelte beginnen. Promoten en verkopen.

Tijdens het jaar moet ik dan ook nog aan mijn verwerking denken, dus één jaartje is zo voorbij