Ons verhaal

Ons verhaal…
dat begon met een tv-reportage over saffraan. 
Gevolgd door dagen en nachten zoekwerk op het internet, 
een uitstap naar een saffraankwekerij, 
een test in de serre 
en dan viel de beslissing, dit wil ik (Nathalie) doen. 
Alles met de hand, alles puur natuur, back to basic, dat ben ik. 
Saffraan lag vast.

En dan begon het balletje te rollen.
Saffraan is zeer intensief voor een paar weken, maar wat met de overige weken?
Toen kwam er yacon bij als innovatieve teelt. Dit breidde zich vlug uit naar meerdere vergeten groenten: oca, mashua, wortelpeterselie, crosne, …

Toevallig kwamen we dan vijf serres tegen die te koop stonden en in een snel tempo was ons balletje uitgegroeid tot een lawine. Het was niet alleen meer saffraan en vergeten groenten. Nee. Laten we ook gewone alledaagse groenten zetten en zo een ruim aanbod creëren voor onze klanten.
De eerste serre werd in april ’19 opgezet en in een record tempo stond deze vol. Eind april stond de tweede serre dan op.

Ondertussen al wat watertjes doorzwommen, ferme corona-jaren wat een enorme boost was voor de korte keten. Maar natuurlijk mooie liedjes duren niet lang, dus toen corona eindigde, was er een enorme terugslag. De vrijheid kwam terug en iedereen mocht weer de vlieger of auto pakken om op reis te gaan.

Voor ons heeft dit de doorslag gegeven in de zomer ’22. Kilo’s voedsel weg gegooid. Op het topmoment van de groenten oogst, was iedereen naar het buitenland 🙁
Verspilling van voedsel is nooit onze bedoeling geweest, dus de beslissing is gevallen. Het einde van de groentetuin is in zicht. We gaan de groenten afbouwen voor verkoop en ons verder focussen op de saffraankwekerij.

Ondertussen werd er ook gewerkt aan een pipowagen en wordt er verder gebrainstormd over toekomstplannen/mogelijkheden.

We kunnen terug verder schrijven aan een verhaal 🙂