Ons verhaal

Ons verhaal…
dat begon met een tv-reportage over saffraan. 
Gevolgd door dagen en nachten zoekwerk op het internet, 
een uitstap naar een saffraankwekerij, 
een test in de serre 
en dan viel de beslissing, dit wil ik (Nathalie) doen. 
Alles met de hand, alles puur natuur, back to basic, dat ben ik. 
Saffraan lag vast.

En dan begon het balletje te rollen.
Saffraan is zeer intensief voor een paar weken, maar wat met de overige weken?
Toen kwam er yacon bij als innovatieve teelt. Dit breidde zich vlug uit naar meerdere vergeten groenten: oca, mashua, wortelpeterselie, crosne, …

Toevallig kwamen we dan vijf serres tegen die te koop stonden en in een snel tempo was ons balletje uitgegroeid tot een lawine. Het was niet alleen meer saffraan en vergeten groenten. Nee. Laten we ook gewone alledaagse groenten zetten en zo een ruim aanbod creëren voor onze klanten.

De eerste serre werd in april ’19 opgezet en in een record tempo stond deze vol. Eind april stond de tweede serre dan op.

Tussendoor was het dan al zoeken van hoe gaan we dit aanpakken. Hoevewinkel, automaat, pakketten,…
Het idee van csa boerderij sprak mij aan, maar die jaar-abonnementen, daar was ik geen fan van.
En zo is onze zelfpluktuin geboren.

Het dichtste contact met de klant behouden. Letterlijk van het land naar de klant.
De groenten worden op het moment zelf geplukt en daarna cash afgerekend.
Vers van het veld! Verser dan dit kan niet en wij gaan voor kwaliteit!