AUGUSTUS – SEPTEMBER
Het land klaar leggen. De krokusbollen worden één voor één handmatig geplant. De eerste uitschieters zijn al te zien. Zodra het wat kouder wordt in september, komen de krokussen boven.
OKTOBER – NOVEMBER
Die eerste saffraankrokus… brengt altijd een glimlach op mijn gezicht.
Elk bloemetje wordt met de hand geplukt.
Af en toe kom je een bloem tegen met 2 stampers.
Uit de bloem knippen we de 3 rode draadjes, de stamper.
Deze stampers zijn de verse saffraan draden.
Die worden gedroogd in de oven op 50°.
Daarna worden ze luchtdicht verpakt en na 6 weken zijn ze klaar voor gebruik. Dan hebben ze hun geur en smaak gekregen.
Ze worden netjes verpakt en zo kan u ze bij ons bestellen.
Of misschien komt u ze wel tegen in een winkel.
DECEMBER – MEI
De krokusbollen blijven tijdens de winter in de grond zitten. De bollen vermeerderen. In mei kan je kiezen om de bollen te laten zitten of ze te rooien. Als je de bollen rooit, moet je ze in augustus opnieuw in de grond steken. De bollen moet je koel en droog bewaren tijdens de zomermaanden.